FAQ

FAQ

Usein kysyttyjä kysymyksiä

FAQ

Tältä sivulta voit lukea usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia. "Ohjeet" sivulla voit myös lukea tarkemia tuoteohjeita. Mikäli et löytdä vastausta tältä sivultamme pyydämme ottamaan yhteyttä Autovistan asiakaspalveluun.

Aloitamme pian pitämään asiakkaillemme tuotewebinaareja. Tarkemmat aikataulut julkaistaan pian "Ajankohtaista" sivulla. 

VIS

  • Meillä on VIS käytössä ja meille on tullut autoliikkeeseen uusi myyjä, mistä saadaan hänelle käyttäjätunnukset?

Vastaus: Jokaisella toimipisteellä on myyntipäällikkö-roolilla oleva VIS-käyttäjä, joka voi lisätä, muuttaa ja poistaa käyttäjiä kyseisessä liikkeessä. Useamman toimipisteen asiakkailla on myös pääkäyttäjä-roolilla olevia VIS-käyttäjiä, jotka voi myös siirtää käyttäjiä toimipisteiden välillä.

  • VIS salasanan vaihto/salasana vanhentunut, ei pääse kirjautumaan?

Vastaus: Mikäli et muista salasanaasi tai se on vanhentunut, voit tilata uuden salasanan menemällä VIS etusivulle ja painamalla "Salasana unohtunut?" saat sähköpostiisi linkin jossa saat vaihdettua uuden salasanan.

Huomioithan, että linkki vanhenee 24 tunnin päästä, jonka jälkeen sinun tulee tilata uusi linkki. Me emme valitettavasti pysty resetoimaan salasanoja Autovistalta käsin.

On käyttäjiä joille on jäänyt vanha grey-hen.com osoite suosikkeihin/työpöydälle ja ovat kirjautuneet "vanhaa" kautta järjestelmään. Joten varmista että kirjaudut aina VIS:in osoitteeseen eikä Grey-Hen osoitteeseen.

Markkinatutka

  • Markkinatutkan sivulla tietojen järjestäminen ei onnistu?

Vastaus: Kun olet Markkinatutkan sivulla, pidä Ctrl- painike pohjassa ja paina samanaikaisesti painiketta F5 muutaman sekunnin ajan.

Tämä tyhjentää Chrome selaimen välimuistin ja Markkinatutkan tietojen järjestäminen toimii taas.